Alkoholiziran

Udario i teško ozlijedio 88-godišnjaka dok je na Kozali prelazio preko pješačkog. Izmjerili mu 2,23 promila

Šarlota Brnčić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Pješak je pao na kolnik te je prevezen i zadržan u KBC Rijeka.Prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 88-godišnji pješak dogodila se jučer, oko 18.15 sati, na Kozali.


Očevidom je utvrđeno da se 55-godišnjak za upravljačem Citroena kretao Baštijanovom ulicom u smjeru Belvedera. Dolaskom neposredno poslije križanja s Volčićevim trgom, automobilom je udario u pješaka koji je prelazio kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.


Pješak je pao na kolnik te je prevezen i zadržan u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozlijede. Vozač je upravljao vozilom pri utjecaju alkohola od 2,23 promila.
Tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama Policijske uprave primorsko – goranske zabilježeno je 12 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teško, a jedna je lakše ozlijeđena.


Policija vozače poziva na oprez i ujedno im savjetuje:


-pješačkom prijelazu približavajte se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožavate pješake, odnosno tako da na vrijeme možete zaustaviti svoje vozilo da bi propustili pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,


-zaustavite vozilo i propustite uvijek pješake na kolniku ako su pješaci djeca, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom, starije i iznemogle osobe,


– pješake obvezno propustite iako su tek stupili na kolnik,


– ne parkirajte svoje vozilo na nogostupu, na pješačkom prijelazu i na udaljenosti manjoj od pet metara od tog prijelaza.