Privedeno dvoje lopova

Udarila ga bocom po glavi i zalila ga pivom, a sve kako bi se domogla njegova novca

Šarlota Brnčić

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

Foto Emica Elvedji/PIXSELL

35-godišnjakinja je iz okopojasne torbice 43-godišnjaku otuđila 16.500 kuna, a ostatak stvari razbacala po tlu. U tom trenutku osumnjičeni 54-godišnjak s tla uzima novčanik oštećenog te mu otuđuje bankovnu karticu s kojom je naposljetku u sedam navrata kupovao razne proizvode po trgovinamaDjelatnici PU zagrebačke dovršili su krim istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje u kaznena djela “Oštećenje tuđe stvari, Računalna prijevara i Krađa“ te nad 35-godišnjakinjom zbog sumnje u kaznena djela “Teška krađa i Teška tjelesna ozljeda“ koja je ostala u pokušaju.


Naime, sumnja se da su se početkom lipnja nalazili u parku u Ulici Rudolfa Bićanića na području Trešnjevke te da je 35-godišnjakinja u namjeri da teško ozlijedi 43-godišnjaka staklenom bocom ga udarila u predjelu glave da bi mu potom po glavi prolila pivo.


Nadalje, da je iskoristila njegovo stanje s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi te mu iz okopojasne torbice otuđila 16.500 kuna, a ostatak stvari razbacala po tlu.
U tom trenutku osumnjičeni 54-godišnjak s tla uzima novčanik oštećenog te mu otuđuje bankovnu karticu s kojom je naposljetku u sedam navrata kupovao razne proizvode po trgovinama. Za vrijeme događaja u parku oštećeni je putem svoga mobilnog telefona pokušao zatražiti intervenciju policije što mu osumnjičeni nije dozvoljavao da bi mu u konačnici i razbio mobitel u cijelosti.


Sumnja se i da je 54-godišnjak sredinom lipnja u Jablanskoj ulici također na području Trešnjevke, ušao u trgovinu i s polica otuđio više komada mesnatih i suhomesnatih proizvoda, a zatim prošao prostor blagajni ne plativši uzete proizvode dok je u tome uočen po zaštitaru trgovine koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika.
Ukupna materijalna šteta iznosi oko 18.000 kuna.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.