Kršenje mjera

Nevjerojatni slučajevi: Bilo im dosadno u izolaciji pa otišli do – policije! Austrijanci s koronom se vozikali po Lici

Marin Smolčić

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su im prekršajni naloziIako protekloga vikenda na području pod ingerencijom Policijske uprave ličko-senjske nakon duljeg vremena počinjenja provala, krađa i prijetnji nisu evidentirana takva kaznena djela, to ne znači da je sve bilo kako treba.


Već smo pisali o Gospićaninu koji je bio pozitivan na COVID-19 i pod mjerom samoizolacije, ali je unatoč tom šetao po vani i do trgovina. Protekloga vikenda taj je negativni trend nastavljen jer je evidentirano još pet slučaja kršenja izrečenih mjera samoizolacije.


Da bi apsurd bio potpun pobrinuli su se građani Otočca (52) i Korenice (43). Dvojica muškaraca došli su u policijske postaje u svojim gradovima i na šalterima od policijskih službenika tražili dokumente, odnosno informacije. Kako su sami priznali bilo im je dosadno sjediti doma i čekati da sasvim ozdrave od korone.
Samoizlolacija se krši u svojim sredinama, ali i u drugim državama! Policija je kod Donjeg Lapca zaustavila jučer strani automobil austrijske registracijske oznake pa su utvrdili da se dvojici zatečenih austrijskih državljana, 54-godišnjak i 61-godišnjak ne pridržavaju izrečene sigurnosne mjere samoizolacije jer su pozitivni na COVID-19.


Kako su tada sami rekli „malo su se vozikali Likom i Hrvatskom“!


Na Stalnom graničnom prijelazu za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Ličko Petrovo Selo na izlazu iz Republike Hrvatske u BiH zatečen je 45-godišnji hrvatski državljanin koji se također nije pridržavao izrečene mjere samoizolacije. Čovjek je na bolovanju pa je krenuo u šoping u obližnji Bihać.


Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani su im prekršajni nalozi.