Dvojac iza rešetaka

Ubojice iz Paraga predane pritvorskom nadzorniku; terete se za cijeli niz teških kaznenih djela

Šarlota Brnčić

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurskeDovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 22 i 27-godišnjak s područja općine Nedelišće zajedno počinili kazneno djelo ubojstvo na štetu 59-godišnjakinje, tri kaznena djela ubojstvo u pokušaju na štetu maloljetnice te 38 i 41-godišnjaka te kazneno djelo teška kaznena djela protiv opće sigurnosti na štetu djeteta i 20-godišnjaka.


Protiv počinitelja podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku te su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.


Isto tako je utvrđeno da je maloljetnik s područja Međimurske županije počinio kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo pomoć počinitelju nakon počinjenja kaznenog djela te je prema njemu podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku.
Podsjećamo da je u utorak, oko 20.54 sati u Paragu, na ulici, došlo do fizičkog sukoba između 41-godišnjaka i njegovog 16-godišnjeg sina s jedne strane i 51, 22 i 27-godišnjaka s druge strane, u što se umiješao i 39-godišnjak. Potom je 22-godišnjak otrčao po pušku nakon čega su on i 27-godišnjak ispalili hice u zrak i prema okupljenima, kojom prilikom je ozlijeđeno više osoba.


Brzom reakcijom policije ubrzo su uhićeni 22 i 27-godišnjaci te 16-godišnji maloljetnik i pronađena je automatska puška koja je korištena kod izvršenja kaznenih djela.


Zaprimljenim bolničkim prijavama Županijske bolnice Čakovec iz istih je vidljivo kako je 59-godišnjakinja od zadobivenih ozljeda, nažalost smrtno stradala, dok su 20, 38 i 41-godišnjaci zadobili teške tjelesne ozljede, a također su teške tjelesne ozljede zadobili maloljetnica i dijete.


Temeljem naloga Županijskog suda tijekom jučerašnjeg dana u Paragu su izvršene pretrage doma i drugih prostorija te je na adresi prebivališta 22-godišnjaka koje koristi 16-godišnjak pronađeno 36 komada raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku i jedan ručno rađeni pištolj.