Mozaik zločina

Ubojica sa Savice brata je zaklao na spavanju i to barem dan ranije nego se mislilo. S balkona je skočio tek kad mu je na vrata stigla policija

P. N.

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELLIstražitelji polako slažu mozaik zločina na zagrebačkoj Savici, gdje je 42-godišnji M. G. nožem ubio svojeg dvije godine starijeg brata i to u istom stanu u kojem je samo šest godina prije na sličan način ubio majku. Sve je više indicija, naime, kako je ubojstvo počinjeno najmanje dan prije prije negoli je M. G. skokom s prozora presudio sebi.


24 sata pišu kako je D. G. najvjerojatnije ubijen na spavanju, budući po rukama nije imao porezotina, niti drugih obrambenih rana koje bi upućivale da se borio za život. Jedna od susjeda navodi kako je 17. rujna prije 18 sati čula svađu iz stana. Trajalo je 10-ak minuta nakon čega je sve utihnulo. Točnije vrijeme smrti utvrdit će se obdukcijom.


Ubojica je odlučio, nastavlja list, presuditi sebi, tek nakon što je pozvana, budući se D. G. nije pojavio na poslu. Tada je izletio na balkon na 2. katu zgrade i bacio se na popločanu terasu u prizemlju.
“Mama je bila na terasi i radila goblen. Čula je tup udarac. Nije znala što se zbiva, pa je otišla na balkon jer naš stan ima dvije etaže. Tad ga je vidjela kako u gaćama leži na tlu. Ispričala je da je imao još nekih ozljeda po tijelu kao da se s nekim borio ili možda sam ozlijedio”, rekao je za 24 sata stanar.


M. G. je u veljači 2014. godine nakon kraće svađe u istom stanu na Savici ubio majku. Par mjeseci kasnije nagodio se s tužiteljstvom i dobio 6 godina zatvora. Izašao je ove godine, nakon čega je dodijeljen bratu na skrb.