Ubio se počinitelj nezapamćenog zločina: U svom krvavom pohodu poštedio je samo bebu. Na koncu je presudio i sebi

P. N.

snimio Marin Tironi / PIXSELL

snimio Marin Tironi / PIXSELL

U potrazi za počiniteljem angažirane su znatne policijske snage, a policija je ispravno pretpostavila da ubojica nije mogao daleko pobjeći, odnosno da se krije na širem zagrebačkom području. Na koncu se tako i ispostavilo.Šesterostruki ubojica počinio je samoubojstvo. Potvrdila je to jutros rano policija. Počinitelj nezapamćenog zločina samoubojstvo je počinio kad ga je policija pokušala uhititi, nakon što je lociran na području Brezovice.


Ubojicu je policija pronašla u blizini Gvozda, ali detalje o okolnostima završetka potjere policijski izvori nisu otkrili. 


Podsjetimo, ubojica je ubio šest osoba, cijelu jednu obitelj, među kojima i desetogodišnje dijete. Za sada je u javnost oiscurilo vrlo malo detalja ovog monstruoznog čina. Prema najnovijim informacijama, tri žene i dijete ubijeni su ispred kuće na Kajzerici, dok su dva muškarca ubijena u kući. Tijelo jednog od njih pronađeno je u sobi, a tijelo drugog u hodniku kuće.
U potrazi za počiniteljem angažirane su znatne policijske snage, a policija je ispravno pretpostavila da ubojica nije mogao daleko pobjeći, odnosno da se krije na širem zagrebačkom području. Na koncu se tako i ispostavilo.


Nakon njegovog krvavog pohoda, u krvi su ostale ležati dvije muške i tri ženske osobe, kao i, rekosmo, dijete staro tek deset godina. Živa je ostala tek beba stara deset mjeseci, koja je, neozlijeđena, zbrinuta u bolnici u Klaićevoj ulici.


Načelnik Policijske uprave zagrebačke Mirko Rašić nije odgovorio na novinarska pitanja kako je ubojica pobjegao nakon zločina. Kazao je i da uz kući gdje je ubio šestero ljudi u zadnje vrijeme nije bilo prijava ili razloga za dolazak policije. Jedina “intervencija” zabilježena je 2011. ali se, po Rašićevim riječima, radilo o događaju koji se ne dovodi u vezu s ovim.


Pozivajući se na izjave svjedoka mediji javljaju da su se prije pucnjeva iz kuće čuli ženski krici pa nagađaju da je riječ o ubojstvu iz ljubomore jer je jedna od ubijenih navodno bivša supruga ubojice.


Rašić je potvrdio tek da je policija oko 21,30 sati zaprimila više dojava da je došlo do pucnjave, nakon čega je “na mjestu događaja zatečeno šest smrtno stradalih osoba”.