Femicid u Vukovaru

Ubio majku dvoje male djece. Izgrebao joj auto, upao u kuću i izbo ju

Portal Novi list

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Osumnjičeni 45-godišnjak je u trenutku napada, kako se neslužbeno doznaje, bio pod utjecajem alkohola i narkotikaU obiteljskoj kući u Vukovaru sinoć je napadnuta 38-godišnjakinja. Muškarac koji ju je ozlijedio udaljio se s mjesta napada, a žrtva je prevezena u Nacionalnu memorijalnu bolnicu “Dr. Juraj Njavro”. Zbog teških je tjelesnih ozljeda preminula, priopćila je policija.


Policija dodaje da je brzo pronašla 45-godišnjeg Vukovarca te ga privela u vukovarsku policijsku postaju jer ga se dovodi u vezu s počinjenjem tog napada.


Majka dvoje djece


HRT javlja da je ubijena žena bila majka dvoje male djece. Osumnjičeni 45-godišnjak je u trenutku napada, kako se neslužbeno doznaje, bio pod utjecajem alkohola i narkotika.
Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru na mjestu događaja obavili su očevid.


Policija se oglasila o zločinu.


“Policijska uprava vukovarsko-srijemska je dovršila kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom te utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela Teško ubojstvo i Oštećenje tuđe stvari.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo da je osumnjičenik u subotu 29. listopada oko 18:30 došao do obiteljske kuće u Vukovaru, kojom se 38-godišnjakinja koristila.


Izgrebao joj auto, pa upao u kuću


Najprije je u dvorištu predmetom izgrebao i oštetio osobni automobil, a onda je oštetio i ulazna vrata kuće.


Potom je, kako je poznavao žrtvu, ušao u kuću i oštrim predmetom tjelesno ju ozlijedio, što je za nju bilo smrtonosno budući da je nakon pretrpljenih teških tjelesnih ozljeda preminula u bolnici.


Nakon policijskog postupanja 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, zbog sumnje da je počinio navedena kaznena djela, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske”, objavila je policija.


Ovo je već 14. žena ubijena ove godine, a 65 ih je teško ozlijeđeno. U 2021. ubijeno je 14 žena, a teško ozlijeđeno 97.


– Nažalost, žena je uvijek najnesigurnija u svom domu. Dom umjesto da bude mjesto gdje će ona biti sigurna, zaštićena i mjesto gdje će zaista uspijevati osjećati ljubav i mir, nažalost za svaku treću ženu obitelj nije sigurno mjesto, rekla je Ivana Sučić iz udruge B.a.b.e za HRT.