Iznuda

U više navrata uputio ozbiljne prijetnje oštećenom zbog novčanog duga zbog pribavljenih dokumenata

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Prisilio ga da mu preda ukupni novčani iznos veći od 60 tisuća euraPolicijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina kojeg se sumnjiči za krivotvorenje isprave i iznudu.


Sumnjiči ga se da je tijekom 2021. godine u Zadru za novčani iznos oko 6 tisuća eura, stranom državljaninu u dobi od 63 godine pribavio izrađene krivotvorene osobne dokumente, osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu koje je 63-godišnjak koristio kao prave, nakon čega s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, osumnjičeni u 2021. i 2022. godini u više navrata uputio ozbiljne prijetnje oštećenom zbog novčanog duga zbog pribavljenih dokumenata, a koji mu oštećeni u stvarnosti ne duguje.


Na taj način 39-godišnjak ga je prisilio da mu preda ukupni novčani iznos veći od 60 tisuća eura.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Krivotvorenje isprave i kazneno djelo Iznuda, protiv 39-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava redovnim putem.