Kakav prevarant

U više navrata lažnim prikazivanjem činjenica od dvojice muškaraca pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Pozajmljeni novac je potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionicaDovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 32-godišnjak s područja općine Sv. Juraj na Bregu, počinio kaznena djela prijevare i davanja lažnog iskaza.


Naime, sumnja se kako je kroz duže razdoblje u više navrata lažnim prikazivanjem činjenica i dovođenjem oštećenih (33-godišnjaka i 44-godišnjaka) u zabludu od njih pozajmio nešto manje od 4 milijuna kuna. Pozajmljeni novac osumnjičeni je potrošio za osobne potrebe i klađenje putem kladionica.


Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni tijekom rujna 2021. godine na referadi za izdavanje osobnih iskaznica Policijske uprave međimurske, dao lažnu izjavu kako je izgubio osobnu iskaznicu da bi se potom u srpnju ove godine, tom “izgubljenom” osobnom iskaznicom, prijavio u jednom pansionu na području Varaždina.
Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnijeto je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.