Oprez!

U tri dana čak 8 sudara sa srnama. Na Veprincu ozlijeđeni vozač i suvozač, u Kostreni životinja naletjela na autobus

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 78 tisuća kuna.U protekla tri dana policija je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala osam sudara vozila s divljači.


Dogodili su se na području Fužina, Kostrene, Matulja, Mošćeničke Drage, zatim otoka Krka, Veprinca kod Opatije te Vrbovskog gdje su na vozila naletjele srne. U prometnoj nesreći u Kostreni je srna naletjela na autobus, dok su u svim ostalim događajima sudjelovali automobili.


Vozač automobila koji je sudjelovao u nesreći, 20. lipnja, na području Veprinca je pritom lakše ozlijeđen, kao i njegov suvozač. U ovim nesrećama ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 78 tisuća kuna.
U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, iz policije mole vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.


Napominju k tome kako vozači koji sudjeluju u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ukoliko su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.