Slovenska 9

U trenutku kad je Petek davao milijune u vrećici Kovačeviću, u “Klubu” su bile 24 osobe. Ovo je cijeli popis

Portal Novi list

Marko Prpic/PIXSELL

Marko Prpic/PIXSELL

Svi će oni biti pozvani kao svjedoci u nastavku istrage, a bit će saslušana i trojica taksista, koji su došli u Slovensku 9U vrijeme kad je ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek 11. studenog prošle godine Draganu Kovačeviću navodno predao 1,96 milijuna kuna mita, u takozvanom “Klubu” u Slovenskoj 9 bile su prisutne 24 osobe.


Dosad su mediji već objavili kako su tamo u tom trenutku bili Jakov Kitarović, suprug bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Jakša Marasović, bivši član Uprave Janafa, Janafov kooperant Tonica Rajh, nekadašnji plivač Aleksej Puninski, te šef kaznionice u Turopolju Anđelko Nikolić.


Portal Telegram danas, iz izvora bliskih istrazi i policajcima koji su tajno nadzirali Klub, doznaje i tko su bile ostale osobe. Tamo su, doznaje Telegram, tijekom dana ušli i poduzetnici Zlatko Stipić, Igor Sučević, Goran Orsag, Kuzman Marasović, Jakov Beljo, Damijan Krklec, Tomislav Krajačić, Ivica Čapo, liječnik Davor Vagić, odvjetnik Robert Šoštarić, te Edi Sadiković, Ivan Bilić, Marijan Vdović, Renata Blažević i Olga Čučak.
Svi će oni biti pozvani kao svjedoci u nastavku istrage, a bit će saslušana i trojica taksista, koji su došli u Slovensku 9, piše Telegram.


 


Dopuna

U prvoj verziji ovo članka bilo je navedeno kako je, među ostalima, gost bio i Zoran Breščaković. Na tu informaciju stigao je demantij kojeg prenosimo u cijelosti:


“Sukladno odredbama članka. 2. stavka 3. Zakona o elektroničkim medijima, u vezi s člankom 40. Zakona o medijima, tražimo objavu ispravka/dopune teksta  „U trenutku kad je Petek davao milijune u vrećici Kovačeviću, u “Klubu” su bile 24 osobe. Ovo je cijeli popis“ objavljenog  28. rujna 2020. godine u elektroničkoj publikaciji www.novilist.hr:


Nije točno da bi Zoran Breščaković iz Velike Gorice bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Odnosno, nije točno da bi Zoran Breščaković s prebivalištem u Velikoj Gorici bio jedan od Kovačevićevih gostiju 11. studenog 2019. godine. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio u zgradi Kluba Dragana Kovačevića te nema nikakvih neposrednih ili posrednih saznanja o aferi „Janaf“ mimo onih činjenica o kojima izvještavaju mediji. Zoran Breščaković iz Velike Gorice nikada nije bio kontaktiran od strane redarstvenih vlasti vezano za posjet Kovačevićevom klubu niti je od njega traženo da iznese iskaz u svojstvu svjedoka ili osumnjičenika.”