Neopreznost

U svega nekoliko sati dogodilo se pet prometnih nesreća, a čiji je glavni krivac – brzina

Šarlota Brnčić

Arhiva NL

Arhiva NL

Jednoj nesreći je, osim brzine, kumovao i alkohol.Do prve nesreće došlo je oko 5.55 sati, u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara, a gdje je 25-godišnja vozačica upravljala Opelom, koprivničke registarske oznake, u smjeru Virja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja automobil je sletio van kolnika, udario u betonski zid ograde, nakon čega se nastavio kretati i prednjim djelom udario u prometni znak. U prometnoj nesreći vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje bit će pokrenut prekršajni postupak.


Potom je oko 7.40 sati, u Sv. Petru Čvrstecu, 36-godišnjak upravljao Hyundaijem, križevačke registarske oznake i zbog neprilagođene brzine prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim djelom udario u bočni dio teretnog Forda, križevačke registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 30-godišnji vozač. Protiv vozača koji je prouzročio prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.


Već oko 8.25 sati, u Virju u Ulici Mitrovica, 23-godišnji vozač upravljao je VW-om, koprivničke registarske oznake. Također zbog brzine je prednjom stranom udario u stražnju stranu VW, zagrebačke registarske oznake, kojim je u istom smjeru upravljao 22-godišnji vozač, a koji je zaustavio vozilo radi prometne situacije ispred sebe.
Iduća nesreća dogodila se oko 10.05 sati, u Đurđevcu u Ulici Severovci, a gdje je 32-godišnja vozačica upravljala je Opelom, koprivničke registarske oznake, u smjeru Novog Virja. Uslijed neprilagođene brzine sletjela je van kolnika na zelenu površinu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena vozačica i petogodišnje dijete. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.


Oko 13.45 sati, na cesti Podravske Sesvete – Kloštar Podravski, 76-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1,03 promila upravljala je Peugeotom, koprivničke registarske oznake, te zbog neprilagođene brzine završila van kolnika na zelenoj površini. Automobil se i prevrnuo na bočnu stranu. Prekršajni postupak slijedi i ovoj vozačici.