Akcija kontrole

U svega nekoliko sati čak 129 vozača uhvaćeno u prekršajima u PGŽ-u

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Najveći broj prekršaja, njih 55, odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji i to 52 na vozače u automobilima, a tri na vozače teretnih vozilaU jučerašnjoj opsežnoj akciji kontrole prometa u Primorsko-goranskoj županiji koja je trajala od 7 do 12 sati ukupno je kontrolirano 335 vozila i evidentirano 129 prekršaja vozača.


Akcijom je posebno nadzirano korištenje sigurnosnog pojasa i mobitela u vožnji te pravilna uporaba pokazivača smjera, kao i promet vozilima u raskrižjima.


Najveći broj prekršaja, njih 55, odnosilo se na nekorištenje sigurnosnog pojasa u vožnji i to 52 na vozače u automobilima, a tri na vozače teretnih vozila.
Slijede 34 prekršaja vozača koji su na nepropisan način koristili mobitel u vožnji.  Uz navedeno zabilježeno je i sedam prekršaja prekoračenja brzine, i to pet prekršaja do 10 km iznad dopuštenog ograničenja kretanja, te dva prekršaja vožnje od 10 do 20 km veće brzine kretanja od propisane.


Također su tijekom akcije zabilježena i četiri prekršaja vozača koji nisu u vožnji koristili obvezni svjetlosni pokazivač smjera, tzv. žmigavac,  a i dva prekršaja vozača koji nisu koristili svjetla na vozilima u vožnji.  Uz to su evidentirana dva vozača u prekršaju nepropisnog pretjecanja i zaobilaženja, te jedan vozač koji je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita.