Ulovili ga na djelu

U šumarku skrivao više od 40 kilograma duhana, a automobil preinačio kako bi bio pogodan za krijumčarenje

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Automobil je tijekom krim-obrade oduzet i smješten u štićeni prostor policije.Vinkovački policajci uočili su 68-godišnjaka koji se kretao iz šumarka u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima noseći u ruci crnu vreću u kojoj se nalazilo 10 vrećica sa sitno rezanim duhanom.


Zbog sumnje u nedozvoljenu trgovinu, 68-godišnjak je priveden u službene prostorije policije, a obilaskom šumarka policijski službenici uočili su još osam crnih vreća u kojima se nalazio sitno rezani duhan.


Na mjestu pronalaska policijski službenici proveli su očevid u sklopu kojeg su oduzete vreće s ukupno 45,7 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Potom su, temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, provedene pretrage dva automobila vinkovačkih registracijskih oznaka i pretraga doma i drugih prostorija 68-godišnjaka, gdje su pronađene i oduzete jedna vrećica s manjom količinom sitno rezanog duhana te precizna digitalna vaga.
Na jednom automobilu pretragom su uočene preinake pogodne za krijumčarenje radi čega je, u sklopu dokazne radnje očevida, navedeni automobil oduzet i smješten u štićeni prostor policije.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 68-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava za kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, dok je nadležnom područnom carinskom uredu dostavljena obavijest o počinjenom prekršaju iz Zakona o trošarinama.