Prometna nesreća

U slijetanju s ceste i udaru u stablo zadobio ozljede kojima je podlegao nakon par sati

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NLSinoć, oko 19.35 sati, izvan naselja Prodol dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 42-godišnjak.


Do tragedije je došlo dok se 42-godišnjak, upravljajući automobilom Kia, pulske registarske oznake, kretao kolnikom državne ceste iz smjera Pule prema Barbanu. Vozač je po izlasku iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad automobilom, sletio van kolnika i udario u stablo.


Od zadobivenih teških ozljeda preminuo je oko 22.10 sati u pulskoj bolnici. Nadležni državni odvjetnik naložio je obdukciju preminulog.
Ovo je druga prometna nesreća s poginulim osobama ove godine na istarskim cestama, od njih ukupno četiri, koja se dogodila zbog neprilagođene ili nepropisne brzine te stoga Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.


Neprilagođena brzina jedan od glavnih uzročnika najtežih prometnih nesreća, dok se korištenjem sigurnosnog pojasa mogu smanjiti ozljede kod sudionika prometne nesreće. Naime, ovo je treći smrtno stradali vozač koji nije bio vezan sigurnosnim pojasom.


Policija stoga ponovno upozorava vozače i sve druge putnike u vozilima da se vežu sigurnosnim pojasom prije svake vožnje, pa i ona najkraće.