Pozdrav iz II Svjetskog rata

U Slavonskom Brodu uništena njemačka bomba teška 50 kilograma. Preko nje su desetljećima prelazili traktorom

Hina

Ilustracija: Mihael Spanic/PIXSELL

Ilustracija: Mihael Spanic/PIXSELL

Pronađena bomba njemačke je proizvodnje, a na slavonskobrodskom području često se pronađu i neaktivirane savezničke aviobombe.SLAVONSKI BROD – Avionska bomba teška 50 kilograma iz Drugoga svjetskog rata, koja je otkrivena u utorak tijekom oranja, uništena je u četvrtak u blizini Šušnjevaca, mjesta 17 kilometara sjeveroistočno od Slavonskoga Broda.


Eksplozivna naprava nakon više od 75 godina otkrivena je slučajno u utorak tijekom oranja na jednom obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u Vranovcima.


“Parcelu na kojoj je bomba pronađena vlasnici manjim traktorom redovito obrađuju. Ovom prilikom oranje im je obavio susjed koji ima veći traktor, pa je i brazda bila dublja. Kako su rekli, izoranu bombu nisu u prvi mah niti primijetili. Bombu su uočili tek u naknadnom prolasku njivom, a na njoj nije bilo upaljača”, rekao je za Hinu glasnogovornik brodsko-posavske Policijske uprave Damir Brezić.
Pronađena bomba njemačke je proizvodnje, a na slavonskobrodskom području često se pronađu i neaktivirane savezničke aviobombe.


Tijekom Drugoga svjetskog rata u bombardiranjima Slavonskoga Broda uništeno je 80 posto zgrada.