Kaznene prijave

U samo nekoliko dana čak 47 osoba pokušalo ući u Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su tako utvrdili da su ukupno 43 osobe (uglavnom državljana Bosne i Hercegovine), prilikom granične kontrole, predočilo krivotvorene PCR testove, koji su izdani u Bosni i HercegoviniNa graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku te obavljanjem granične kontrole nad 45-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine i 20-godišnjom državljankom Republike Hrvatske, policijski službenici su provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na COVID-19 utvrdili kako se radi o krivotvorinama. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“, nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznene prijave.


Prethodno su tijekom vikenda granični policajci Policijske uprave brodsko-posavske otkrili čak 45 pokušaja ulaska u Republiku Hrvatsku s krivotvorenim PCR testovima.


Na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski službenici su tako utvrdili da su ukupno 43 osobe (uglavnom državljana Bosne i Hercegovine), prilikom granične kontrole, predočilo krivotvorene PCR testove, koji su izdani u Bosni i Hercegovini.
Na graničnom prijelazu Slavonski Brod su evidentirane dvije osobe koje su na uvid dale nalaze testa za koje je utvrđeno da se radi o krivotvorinama. Svi su kazneno prijavljeni zbog krivotvorenja isprave redovnim putem, nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.