Teška krađa

U riječkom ODO-u ispitana 32-godišnjakinja zbog imovinskih delikata te je protiv nje podignuta optužnica

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Okrivljenicu se tereti i da je 11. studenog 2020., u popodnevnim satima, uporabom ključa kojeg je pronašla na prozorskoj klupici otključala ulazna vrata kuće u okolici Rijeke te ušla u unutrašnjost i, po pretraživanju prostorije dnevnog boravka, uzela i za sebe zadržala kutiju u kojoj je bio zlatni nakit ukupne vrijednosti oko 7.000,00 kunaRiječko Općinsko državno odvjetništvo je, nakon što su zaprimili kaznenu prijavu PU primorsko-goranske i ispitali osumnjičenu, podiglo neposrednu optužnicu protiv 32-godišnjakinje zbog teške krađe i pokušaja krađe.


Optužnicom joj se stavlja na teret da je prekjučer, u popodnevnim satima, ušla u nezaključanu kuću u okolici Rijeke i počela pregledavati torbicu odloženu u hodniku no pritom ju je zatekla oštećenica.


Okrivljenicu se tereti i da je 11. studenog 2020., u popodnevnim satima, uporabom ključa kojeg je pronašla na prozorskoj klupici otključala ulazna vrata kuće u okolici Rijeke te ušla u unutrašnjost i, po pretraživanju prostorije dnevnog boravka, uzela i za sebe zadržala kutiju u kojoj je bio zlatni nakit ukupne vrijednosti oko 7.000,00 kuna.
Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.