Prijavljen državnom odvjetništvu

U Rijeci uhićen 42-godišnjak zbog prijetnji i javnog poticanja na nasilje i mržnju; doma je imao oružje i drogu

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Pronađen je i oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom, više komada streljiva, teleskopska i drvena palica, digitalna vaga, manja količina droge i drugi predmetiZbog sumnje u kaznena djela prijetnje i javnog poticanja na nasilje i mržnju u riječkoj Prvoj policijskoj postaji provedeno je krim istraživanje nad uhićenim 42-godišnjakom.


Policija ga sumnjiči da je prijetnju počinio krajem studenoga na području Rijeke, na štetu dvoje hrvatskih državljana, a kojima je uputio ozbiljne prijetnje.


Također, utvrđeno je da je sredinom listopada komentirajući jednu od objava na društvenoj mreži o postupanjima policije počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju.
U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija te vozila osumnjičenoga. Pronađen je i oduzet pištolj s pripadajućim spremnikom, više komada streljiva, teleskopska i drvena palica, digitalna vaga, manja količina droge i drugi predmeti.


Prijavljen je nadležnom državnom odvjetništvu. Osim toga, zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i droge prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana  i Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.