Kaznene prijave

U Rijeci i Banjolu neovlašteno uzgajali indijsku konoplju

P. N.

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Foto Ivica Galovic/PIXSELL

Policija je kazneno prijavila dvojicu osumnjičenika koji su u vrtu na području Raba i Rijeke neovlašteno uzgajali indijsku konoplju
Rapska policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Policija ga sumnjiči da je na području Banjola na Rabu neovlašteno zasadio i uzgajao indijsku konoplju od koje se proizvodi droga marihuana. Prilikom pretrage doma i  prostorija kojima se 27-godišnjak koristi u Banjolu, u vrtu je pronađeno 10 stabljika indijske konoplje, visine od 67 do 165 centimetra, koje su mu oduzete.


Uz to su pronađena digitalna vaga, 6,3 grama psilocibinskih gljiva, ali i manja količina droge amfetamin, marihuana i tablete extasy koje su bile namijenjene za daljnju preprodaju te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
Po završetku kriminalističkog istraživanja,  27-godišnji osumnjičenik je zbog osnova sumnje u počinjenje dva kaznena djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga, kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Uz navedeno, policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 21 i 23 godine, poradi osnova sumnje u zlouporabu droge.


Tijekom kriminalističkog istraživanja na području Rujevice u Rijeci su policijski službenici na improviziranoj plantaži pronašli devet stabljika cannabis marihuane, visine od 111 do 149 cm, koje je uzgajao 23-godišnji hrvatski državljanin.  Kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu završetkom istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok je 21-godišnjak prekršajno sankcioniran zbog posjedovanja manje količine marihuane, u skladu sa Zakonom o suzbijanju zlouporabu droga.