Bez plaćanja

U pulskom trgovačkom centru napunili kolica proizvodima pa krenuli bježati

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto S. Drechsler

Ilustracija / Foto S. Drechsler

Na njihovu nesreću, dok su jurili parkiralištem s nakrcanim kolicima, ugledala ih je policijaDvojica mladića, 24 i 19-godišnjak, koji su oko 20.20 sati u trgovačkom centru u Labinskoj ulici u Puli dupkom nakrcali kolica raznim proizvodima i krenuli bježati bez plaćanja nisu daleko dospjeli.


Na njihovu nesreću, dok su jurili parkiralištem s nakrcanim kolicima, ugledala ih je policija.


Odmah su ih sustigli i uhitili, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su mladići iskoristili nepažnju djelatnika i napustili trgovinu s punim kolicima, bez da su platili proizvode u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
U bijegu je spriječen i 46-godišnji lopov, ljubitelj kamp kućica, koji je »operirao« po kampu u Premanturi.


Sve se odigralo kada je oko 15.30 sati, 63-godišnja austrijska državljanka ušla u mobilnu kućicu u kampu u Premanturi te je tamo zatekla nepoznatog muškarca. Muškarac je pokušao pobjeći kroz prozor, no kako nije uspio, krenuo je prema 63-godišnjakinji koja ga je pokušala zadržati, no uspio se istrgnuti i pobjeći.


Njegov bijeg nije dugo trajao, s obzirom da su ga uhvatili gosti kampa i zadržali do dolaska policije.


Policija je utvrdila kako je 46-godišnjak neposredno prije dolaska austrijske državljanke provalio u mobilnu kućicu i otuđio mobitel, tablet i novac, kao i da je 2. lipnja u poslijepodnevnim satima ušao u još jednu mobilnu kućicu u istom kampu i otuđio tri tableta, mobitel i novac, čime je 45-godišnjeg njemačkog državljanina oštetio za više tisuća kuna.


Osim 46-godišnjaka, policija je odmah uhitila i 37-godišnjaka i 34-godišnjakinju zbog sumnje da su starijem muškarcu pomagali u počinjenju kaznenih djela.