Krijumčario

U prtljažnom prostoru pronađeno ukupno 24 kilograma sitno rezanog duhana te 18.000 komada cigareta

Šarlota Brnčić

Foto: Carinska uprava

Foto: Carinska uprava

Bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 5.335,60 euraOvlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Zagreb uočili su na prostoru parkirališta tržnice Črnomerec u Zagrebu automobil hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin RH.


Zbog osnovana sumnje da se u vozilu nalaze trošarinski proizvodi izvršen je pregled vozila te je u prtljažnom prostoru pronađeno ukupno 24 kilograma sitno rezanog duhana pakiranog u PVC vrećicama od po 0,5 i 0,4 kg i ukupno 18.000 komada raznih marki i vrsta cigareta (Marlboro Red, Marlboro Touch, Davidoff Gold, Merilyn Pink Slim, Regina Red, King Compact Strato, Manchester Queen, Corset Lilac i ručno punjenih cigareta), a sve bez duhanskih markica Ministarstva financija RH.


Protiv osumnjičenog će Služba za mobilne jedinice Zagreb podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljena trgovina iz čl. 264. st. 1. Kaznenog zakona.
Kao mjera osiguranja naplate trošarine, sukladno članku 122. Zakona o trošarinama, privremeno je oduzet automobil korišten za nezakonit prijevoz i skladištenje sitno rezanog duhana i cigareta.


Nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 5.335,60 eura.