PU ličko-senjska

U prometnoj nesreći u Lici poginuo Splićanin, vozač kamiona napravio čak 21 prekršaj

Marin SmolčićLOVINAC Prometna nesreća sa smrtno stradalom osobo dogodila se jučer u 15,55 sati na dionici državne ceste broj 50, u mjestu Ričice kod Lovinca. Upravljajući teretnim automobilom splitskih registracijskih oznaka 56-godišnjak iz Splita je vozeći iz smjera Gračaca u smjeru Gospića iz za sada neutvrđenog razloga prešao na suprotnu kolničku traku. Udario je prednjim dijelom teretnog automobila u prednji dio osobnog automobila zadarske registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 61-godišnjak iz Gračaca. Vozač osobnog automobila je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, dok je vozač teretnog automobila samo lakše ozlijeđen.


Jučer u 11,34 sati na autocesti A-1 kod Lovinca, odmorište Jadova u smjeru Zagreba, zaustavljen je teretni automobil zagrebačke registracijske oznake kojim je upravljao 52-godišnjak iz Čazme. Kontrolom kartice vozača utvrđen ukupno 21 prekršaj iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu. Svi utvrđeni prekršaji terete i pravnu osobu sa sjedištem u Zagrebu. Protiv njih će biti podnesen Optužni prijedlog.


Iz Policijske postaje Otočac jutros stiže vijest o dovršetku kriminalističkog istraživanje nad 37-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti.
Njega se sumnjiči da je 22. studenog 2020. godine za vrijeme dok mu je bila izrečena mjera izolacije zbog pozitivnog nalaza na COVID-19, samovoljno napustio adresu prebivališta, šetao okolo, družio se s ljudima i izazvao opasnost od širenja zarazne bolesti.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.