FRONTALNI SUDAR

U prometnoj nesreći kod Šmrike teško ozlijeđen vozač

Vladimir Mrvoš

Ilusttracija / SERGEJ DRECHSLER

Ilusttracija / SERGEJ DRECHSLER

Teško je ozlijeđen 67-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao u smjeru Rijeke te se sudario s osobnim vozilom marke VolvoRIJEKA – U četvrtak oko 19. 35 sati na Jadranskoj magistrali na području Šmrike dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila.


U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 67-godišnji vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka koji se kretao u smjeru Rijeke te se sudario s osobnim vozilom marke Volvo, švicarskih registracijskih oznaka, kojim je u suprotnom smjeru upravljala 50-godišnja vozačica.


Spomenuta vozačica, kao i četvero putnika iz istog vozila su lakše ozlijeđeni.
U prometnim nesrećama koje su se dogodile ovog tjedna još je jedan vozač osobnog vozila teže ozlijeđen, a teško su ozlijeđena i četiri vozača motocikla. Prometne nesreće s motociklistima dogodile su se na području otoka Raba, Čavli, Rijeke i Kraljevice, a stradala su dvojica hrvatskih državljana, starosti 34 i 59 godina i dvojica austrijskih državljana starosti 51 i 54 godine.


Budući da su vozači mopeda i motocikala jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu, policija ponovo poziva na pojačan oprez, kako vozače ovih vozila tako i sve ostale, a sve u cilju smanjenja nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.


Pojačan oprez nužan je i u narednim danima vikenda, kada se na svim cestovnim pravcima očekuje veći broj vozila. I ovog vikenda policija će poduzimati mjere i radnje radi osiguranja što bolje protočnosti prometa, ali i pojačano postupati prema sudionicima u prometu koji se ne poštuju prometna pravila i propise.