Osam privedenih

U policiji završio 41-godišnjak koji je laserom ometao suca i igrače na Rujevici. Predložena dvogodišnja zabrana dolaska na tribinu

Šarlota Brnčić

Za osobe koje su utrčale na teren također se traži zabrana posjećivanja nogometnih utakmica.Policijska uprava primorsko-goranska priopćila je kako je jučerašnju nogometnu utakmicu između Rijeke i Dinama na Rujevici pratilo oko 7.400 posjetitelja, od kojih oko 400 navijača gostujuće momčadi.


Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je osam osoba, a riječ je o navijačima gostujuće i domaće momčadi u dobi između 26 i 41 godine. Kod svih privedenih zabilježene su nedozvoljene koncentracije alkohola između 0,71 i 2,92 promila, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.


Uz alkohol, kod jednog od privedenih pronađena je i oduzeta tzv. fantomka, a dvojica privedenih su po završetku utakmice nedozvoljeno ušli u natjecateljski prostor.
Policija je posebno izdvojila 41-godišnjaka koji je korištenjem svjetlosnog lasera s tribina ometao odigravanje nogometne utakmice. Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima policija protiv njega podnosi optužni prijedlog te se nadležnom sudu predlaže izricanje zaštitne mjere zabrane prisustvovanja nogometnim utakmicama na kojima sudjeluje HNK “Rijeka” na rok od dvije godine.


Također, zbog počinjenja prekršaja iz navedenog Zakona, prekršajno će biti sankcionirana i preostala sedmorica privedenih, a izricanje zaštitnih mjera zabrane posjećivanja nogometnih utakmica na kojima sudjeluje druga momčad, predlaže se za osobe koje su utrčale u natjecateljski prostor.