Krijumčar

U podvozje sakrio 5.859 cigareta

Šarlota Brnčić

Foto PU Brodsko-posavska

Foto PU Brodsko-posavska

Policijski službenik je posumnjao da se u automobilu nalazi krijumčarena roba, a njegove sumnje su poslije i potvrđenePravi ulov imali su policajci kada su na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku, kontrolirali automobil, njemačkih registracijskih oznaka. Za upravljačem se u njemu nalazio 37-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a kao putnik 32-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.


Policijski službenik je posumnjao da se u automobilu nalazi krijumčarena roba, a njegove sumnje su poslije i potvrđene. Zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika, te detaljnijim pregledom, uočeno je duplo dno na vozilu, te su se u unutrašnjosti nalazile skrivene cigarete.

Temeljem naloga Županijskog suda, obavljena je pretraga, a u preinačenom i pregrađenom podvozju automobila, pronađeno je 5859 raznih vrsta cigareta bez nadzornih markica Republike Hrvatske.


Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora počinio 37-godišnjak, dok se 32-godišnjak ne dovodi u vezu s nedjelom. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.