Predložen istražni zatvor

U pljačku jedne riječke srednje škole išao s kolicima iz trgovačkog centra 

Vladimir Mrvoš

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnji osumnjičenik 7. listopada 2021. oko 2.20 sati u Rijeci, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi i u dogovoru s još jednom osobom, podesnim predmetom otvorio vrata skladišta jedne srednje škole i u trgovačka kolica stavljao razne predmete pri čemu su ga zatekli policijski službenici 


 RIJEKA – Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je 8. listopada, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv državljanina Republike Hrvatske (1987.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.


 
Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnji osumnjičenik 7. listopada 2021. oko 2.20 sati u Rijeci, s ciljem da se nepripadno materijalno okoristi i u dogovoru s još jednom osobom, podesnim predmetom otvorio vrata skladišta jedne srednje škole i u trgovačka kolica stavljao razne predmete pri čemu su ga zatekli policijski službenici. Osnovano se sumnja da je 34-godišnjak od 2. do 7. listopada 2021., na području Rijeke, s istim ciljem, u tri navrata uporabom podesnih predmeta i tjelesne snage nasilno otvarao vrata poslovnih prostora iz kojih je uzeo i za sebe zadržao razne vrjednije predmete. Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 34-godišnjak od 5. do 7. listopada 2021., uporabom tjelesne snage nasilno otvorio vrata jednog osobnog automobila iz kojeg je uzeo vrijedne predmete. Opisanim osumnjičenikovim postupanjem oštećenicima je nastala šteta u iznosu većem od 10.000,00 kuna.


 


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.