HGGS i specijalna policija u akciji

U Osijeku se i dalje traga za nestalom ženom u rijeci Dravi

Šarlota Brnčić

Foto HGSS Osijek

Foto HGSS Osijek

Spašavatelji su nastavili pretraživati riječno korito nizvodno od mjesta nestanka, a aktivirani su i ronioci Specijalne policije MUP RHTreći dan zaredom nastavljena je opsežna potraga za nestalom osobom na rijeci Dravi koja je započela u srijedu, nakon što je u 8.05 sati, na dežurni telefon HGSS Stanice Osijek zaprimljen poziv od strane Centra 112 putem kojeg je zatražena pomoć radi utapanja.


Prema informacijama dobivenim od Centra 112, odjevena osoba uočena je u rijeci Dravi u Osijeku nedaleko pristaništa za riječne kruzere. Dva spašavatelja su odmah po dojavi isplovili čamcem i već nakon desetak minuta došli na mjesto događaja. Nažalost, prema tvrdnjama očevidaca starija žena nestala je pod vodom pa je pokrenuta potraga za utopljenicom.


Spašavatelji su nastavili pretraživati riječno korito nizvodno od mjesta nestanka, a aktivirani su i ronioci Specijalne policije MUP RH.
Unatoč velikim naporima ronioca Specijalne policije pretraga nije dala rezultate pa se nastavlja i danas. Korito rijeke Drave spašavatelji su pretraživali i sonarom, ali osoba još uvijek nije pronađena.