SUMNJA U TERORIZAM

U Njemačkom gradu automobil se zaletio u pješake: Četiri osobe poginule, mađu njima i dijete

Hina, P. N.

Reuters

Reuters

Policija je navela da je privela "51-godišnjeg Nijemca" iz okolice Triera. Njega se sumnjiči da je svojim terenskim vozilom velikom brzinom ušao u pješačku zonu Triera ne obazirući se na prolaznike.BERLIN – Dvije su osobe poginule, a najmanje deset ih je ozlijeđeno u utorak kada se automobil zabio u pješake u njemačkom gradu Trieru, priopćila je policija.


“Priveli smo jednu osobu, automobil je zaplijenjen. Dvije osobe su prema sadašnjim podacima poginule”, napisala je policija na Twitteru.


Vlasti su stanovnike pozvale da izbjegavaju središte grada.
Zasad se ništa ne zna o mogućoj pozadini incidenta u pješačkoj zoni.


Trier je grad u saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka na zapadu Njemačke.


NOVO! 17:05 – “Imamo nekoliko mrtvih i čitav niz teško i teže ozlijeđenih”, rekao je glasnogovornik grada Triera u saveznoj pokrajini Porajnje-Falačka.


Policija je navela da je privela “51-godišnjeg Nijemca” iz okolice Triera. Njega se sumnjiči da je svojim terenskim vozilom velikom brzinom ušao u pješačku zonu Triera ne obazirući se na prolaznike.


“Ono što se dogodilo u Trieru je zastrašujuće”, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert.


Reuters


Pozadina ovog slučaja još uvijek nije razjašnjena. Gradonačelnik Triera Wolfram Liebe izjavio je za javni servis SWR kako se radi o “amoku (nasilnom pojedincu) koji je napao ljude u središtu grada”. Liebe govori o “najmanje 15 ozlijeđenih”.


Svjedoci govore o tomu kako je vozač svojim automobilom marke Range Rover velikom brzinom uletio u pješačku zonu.


“Ljudi su letjeli na sve strane”, rekao je jedan svjedok za dnevnik Bild.


Za 19 sati je sazvana konferencija za tisak na kojoj će biti izneseni do sada poznati detalji.


Policija još nije službeno priopćila što stoji iza ovog napada.


U slučaju koji se dogodio 2019. godine 50-ogodišnji Nijemac s psihičkim problemima automobilom se zaletio u pješake u gradu Muensteru.


REUTERS


NOVO! 16:50 – Televizijske kuće koje prate razvoj situacije u Trieru navode da je smrtno stradalo četvero ljudi, od kojih jedno dijete. Riječ je o podacima koje policija službeno nije potvrdila. Zemaljska kriminalistička služba Falačkog Porajnja naziva napad automobilom “užasnim zločinom”. No, policija službeno ostaje pri potvrdi da je riječ o “više od dvije smrtno stradale osobe”.