Presretač u akciji

U neregistriranom Fiatu i sa 1,91 promila zaustavljen u Matuljima. Predložena kazna od najmanje 12 tisuća kuna

Šarlota Brnčić

U blizini čvora Križiće izmjerena najveća brzina od 116 km/h vozaču riječkog OpelaPosada policijskog presretača jučer je nadzirući promet na području Primorsko-goranske županije evidentirala 21 prekršaj vozača.


U vožnji pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,91 promila zaustavili su u 15.15 sati u Matuljima 47-godišnjaka. No, to nije sve jer je otkriveno kako vozi neregistrirani Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Policijski službenici su ga odmah udaljili iz prometa te oduzeli registracijske pločice. U skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za počinjene prekršaje protiv njega je podnesen optužni prijedlog kojim mu je pored novčane kazne od najmanje 12.000 kuna, predloženo i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije na rok od tri mjeseca.


Najveća brzina tijekom nadzora od 116 km/h izmjerena je na A7 u blizini čvora Križišće oko 11.30 sati kada je 60-godišnji vozač Opela, riječkih registarskih oznaka, upravljao navedenom brzinom na mjestu gdje je ograničenje određeno na 70 km/h. Novčano je sankcioniran prema važećim zakonskim propisima.
Nadzorom je evidentirano još osam vozača koji su upravljali neregistriranim vozilima na području Marinića, Rijeke i Viškova, ali i vozači što su počinili 10 ostalih prekršaja (nepropisno pretjecanje, vožnja bez vozačke dozvole, neizvršena odjava vozila u propisanom roku i dr.)


S ciljem ostvarenja što veće razine sigurnosti u prometu, ovakve aktivnosti nastavit će se i u sljedećem razdoblju, a sve sudionike u prometu , i to osobito vozače, opetovano pozivamo na poštivanje svih prometnih propisa i pravila, ističu iz PU primorsko-goranske.