Pothlađena i prestrašena

U najgorim mogućim vremenskim uvjetima policajci spasili život ženi koja je autom sletjela u vodu

Šarlota Brnčić

Ilustracija

Ilustracija

Locirana je na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u voduZadnjeg vikenda u studenom na području Vrgorca odvijala se akcija spašavanja ženske osobe u kojoj su djelatnici Postaje granične policije Vrgorac poduzeli sve kako bi spasili ženu koja se našla u životnoj opasnosti.


Prema informacijama iz PU splitsko-dalmatinske, u subotu, 26. studenog, u 5.20 sati policijska službenica – šef smjene u Postaji granične policije Vrgorac zaprimila je informaciju od DVD Vrgorac kako ih je nazvala nepoznata ženska osoba, da je na nepoznatom području vozilom sletjela s ceste, da je vozilo upalo u vodu i da traži pomoć.


Šef smjene u policijskoj postaji zaprimio je informaciju u mogućoj lokaciji mobitela i to je bio početni trag.
Odmah su na teren, u polje Jezero upućene dvije policijske ophodnje na način da pokušaju locirati ženu. Zbog velikih oborina navedeno područje bilo je poplavljeno i pristup otežan, također je u tom trenutku bio i mrak što je uveliko odmagalo locirati ženu koja je trebala pomoć.


Šef smjene je stupio u kontakt s ženskom osobom koja je bila u panici i strahu. Kako bi je umirila i dovela u stanje da može od nje dobiti konkretne informacije, rekla joj je kako se na terenu nalaze policijski službenici te da pokušavaju doći do nje te da surađuje s policijskim službenicima koji za njom tragaju na terenu.


Policijska službenica je iz operativnog dežurstva analizirajući lokaciju i dobivene informacije uputila i dodatne policijske službenike koji su otišli na moguću lokaciju osobe.


Koristeći se svjetlonosnim signalima na vozilu, megafonom, bljeskalicama na mobitelu, ulazeći u hladnu vodu pokušali su locirati osobu. Što je naposljetku i uspjelo, policijskim službenicima Policijske uprave dubrovačko neretvanske koji su se također uključili u potragu za osobom, a koji su informaciju o lokaciji osobe proslijedili kolegama iz PU splitsko dalmatinske.


Osoba je locirana na stablu, okružena dubokom vodom, na udaljenosti od oko 300 metara nizvodno od mjesta gdje je vozilo upalo u vodu.


Kako bi što prije pomogli pothlađenoj osobi, policijski službenici su u blizini pronašli čamac bez vesla, a koristeći se rukama i komadima daske doveslali do ženske osobe, pomogli joj ući u čamac te sa sebe dali dijelove odore kako bi je utoplili.


S čamcem je prevezena na sigurno te predana djelatnicima Hitne pomoći koji su je zbog pothlađenosti prevezli u Dom zdravlja Vrgorac na dalji pregled.