Drama u Lovranu

U Lovranu gorio automobil s bocom plina i kanistrom benzina. Malo iza toga, na zapaljenoj brodici pronađeno tijelo muškarca. Ova dva slučaja su povezana

Marina Kirigin, P. N.

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Pored automobila u kojem je buknula vatra bilo je parkirano još nekoliko vozila, ali su na vrijeme uklonjena...LOVRAN – Opatijski vatrogasci  spriječili su danas veću katastrofu i zbog rane dojave susjeda i brze intervencije onemogućili raspamsavanje požara u kojem je gorio automobil – Mazda pick up s bocom lina i kanistrom benzina.


Incident se dogodio u gusto naseljenom području Lovrana, u Rezinama, a automobil je bio parkiran svega nekoliko metara od prvih kuća. Pored automobila u kojem je buknula vatra bilo je parkirano još nekoliko vozila, ali su na vrijeme uklonjena.


Nekoliko sati kasnije, policija je u creskom arhipelagu pronašla tijelo muškarca. Tijelo je pronađeno na zapaljenom plovilu. Neslužbene informacije govore da je muškarac čije je tijelo pronađeno bio vlasnik zapaljenog automobila, kao i vlasnik zapaljene brodice.


Foto galerija: Zapaljen terenac u Lovranu Foto: Marko Gracin
Da su dva slučaja povezana potvrdila je i policija.


– Danas oko 17.30 sati policija je zaprimila dojavu o požaru plovila u creskom arhipelagu. U požaru je smrtno
stradala muška osoba nepoznatog identiteta, a plovilo je potonulo. Tijelo stradale osobe bit će prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci poradi utvrđivanja uzroka smrti, kao i identiteta preminule osobe. Oko 17 sati u Lovranu je došlo i do požara parkiranog osobnog vozila. Policija zasada ova dva događaja dovodi u vezu, ali će se uzroci požara te sve relevantne činjenice i okolnosti utvrditi kriminalističkim istraživanjem koje je u tijeku, stoji u policijskom priopćenju.


Vijest o zapaljenom automobilu u Rezinama brzo je stigla do vijećnika lovranskog Općinskog vijeća. Oni su, naime, u to vrijeme održavali sjednicu. Prema riječima načelnika Lovrana Bojana Simoniča, prva informacija bila je da je riječ o autobombi.