Detalji zločina

JEZIVI ZLOČIN U LICI Zaklao vlastitu sestru, sve je vidio susjed koji je i pozvao policiju

Marin Smolčić, Hina

Arhiva NL

Arhiva NL

Policija i hitna pomoć su vrlo brzo stigli na poprište zločina, ali nesretnoj ženi nije bilo spasaKako smo već javljali, sinoć iza 20 sati u mjestu Smoljanac nedaleko od Ličkog Petrovog Sela dogodilo se ubojstvo.


Nakon žestoke obiteljske svađe muškarac (70) nasrnuo je na godinu dana mlađu sestru i zadao joj neutvrđeni broj uboda nožem. Zločin se dogodio u kući u kojoj su zajedno živjeli.


Sukob je Policijskoj postaji Korenice dojavio susjed koji je bio očevidac ove nesreće. Policija i hitna pomoć su vrlo brzo stigli na poprište zločina, ali nesretnoj ženi nije bilo spasa.
Policija u Gospiću prikuplja tragove i dokaze te ispituje 70-godišnjaka koji je u srijedu navečer uhićen zbog sumnje da je u Smoljancu kod Korenice ubio svoju godinu dana stariju sestru.


Dežurni zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan Hini je pojasnio da policija ima rok od 24 sata od uhićenja da dovrši istraživanje i osumnjičenika preda pritvorskom nadzorniku. Kako se ubojstvo dogodilo sinoć oko 20 sati pred kriminalistima je danas još puno posla, rekao je Skolan.


»Osim izuzimanja tragova i dokaza tu je i ispitivanje osumnjičenog i svjedoka, da bi se utvrdilo sve, pa i činjenice postoje li prijave i drugi dokazi o ranijem zlostavljanju bliske osobe, jer o tome će ovisiti kvalifikacija djela, naime, radi li se o ubojstvu ili o teškom ubojstvu«, rekao je Skolan.


Dodao je također da bi on trebao osumnjičenika ispitati po rokovima iz Zakona o kaznenim postupku tijekom sutrašnjeg prijepodneva, 16 sati od kada uhićenik bude predan pritvorskom nadzorniku.


Kako Hina doznaje još nema saznanja da bi se tu radilo o odnosu sa prethodnim zlostavljanjem i nasilnom ponašanju, kao ni koji je »oštri predmet» bio sredstvo usmrćenja.


Zamjenik karlovačke županijske državne odvjetnice Željko Brkljačić, koji je noćas bio na mjestu događaja i rukovodio očevidom, rekao je Hini da njega tajnost izvida obvezuje da ne govori svoja saznanja o mogućem predmetu usmrćenja, jer to može biti važno tijekom kriminalističkog istraživanja.


Potvrdio je da je »očevid obavljen u Smoljancu kod obiteljske kuće kućnog broj 4 te da je uhićen muškarac rođen 1950. godine, a da je žrtva njegova sestra rođena 1949. godine«.