PU ličko-senjska

U Lici lopovi neumorni, prometni recividisti također

Marin Smolčić

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJPribližavanjem zime lopovi  na području Policijske uprave ličko-senjske ne posustaju pa su gotovo svakodnevne dojave o „podvizima“ iz crne kronike. Posebna su im meta obiteljske kuće u kojima nitko ne boravi, tako da se niti ne zna točan datum kada su takve kuće provaljene.


Tek je jučer prijavljano kako je u vremenu od 1. rujna do 23. studenog 2020. godine u mjestu Rešetar nepoznati provalnik  ili više njih, provalili u dvije obiteljske kuće. Tom prilikom su opet krali sve iole vrijedno ili što su mogli ponijeti sa sobom. Iz jedne je ukraden motorni trimer za održavanje hortikulture, grijalica i mnoštvo sitnica u vlasništvu 69-godišnjaka. Prilikom provale u obližnju kuću ukradena je  perilica rublja u vlasništvu 66-godišnjaka.


Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijete kaznene prijave.
Prometni recidivisti kojima je već oduzeta vozačka dozvola zbog ranijih prekršaja također su neumorni u kršenju zakona.  Jučer u 17.30 sati na dionici državne ceste broj 23, u mjestu Križpolje, 23-godišnjak iz Brinja upravljao je osobnim automobilom gospićke registracijske oznake. Pri tome je bio  pod utjecajem alkohola (0,77 g/kg) i za vrijeme dok mu je već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije. Na blagom lijevom zavoju prešao je na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera i prednjim lijevim dijelom svog automobila udario u prednji lijevi dio automobila koji je bio neregistriran i bez registracijske oznake. Za upravljačem je bio  22-godišnjak iz mjesta Križ Kamenica bez položenog vozačkog ispita koji je u sudaru teško ozlijeđen i hitno prebačen u Opću bolnicu Gospić. Drugi vozač prošao je na sreću s lakšim tjelesnim ozljedama.


Protiv 23-godišinjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te protiv obojice optužni prijedlozi nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja.