Opremljen

U kući sakrivao ručnu bombu, poluautomatsku pušku, plinski pištolj te preko 690 komada raznog streljiva

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija Foto: D. ŠKOMRLJ

Kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.


Sumnja se da je zasad neutvrđenog dana te na zasad neutvrđeni način, protivno odredbama članka 8. stavka 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, nabavio i neovlašteno posjedovao razne vrste streljiva i oružja te su tako policijski službenici, početkom lipnja temeljem naloga suda obavili pretragu kuće i drugih prostorija na području Bistre.


Pronađeno je oko 690 komada raznog streljiva, ručna bomba, poluautomatska puška marke Mar kalibra 22 LR s pripadajućim ciljnikom tzv. Crvena točka, spremnikom i ručno izrađenim prigušivačem, cijev puške kalibra 12, metalno kućište u kojem se nalazi cijev puškomitraljez M53, cijev nepoznatog kalibra, dva vojna noža s pripadajućim navlakama, pet spremnika za automatsku pušku i plinski pištolj.
Nakon dovršenog krim istraživanja, policijski su službenici u zakonskom roku osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.