Kaznena prijava

U Kraljevici htio zgaziti vlastitog brata, ali je auto, srećom, zaustavio suženi put

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Osumnjičeni 47-godišnjak je bio prinuđen vozilom zakočiti s obzirom da se put sužavao pa vozilom ne bi uspio proći daljeŽupanijsko državno odvjetništvo u Rijeci zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave primorsko-goranske protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva u pokušaju i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te je u državnom odvjetništvu provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika.


Osnovano se sumnja da je 47-godišnjak 29. srpnja 2020. u Kraljevici, u namjeri da usmrti svog 51-godišnjeg brata, osobnim vozilom krenuo prema njemu i prednjim ga dijelom automobila udario, a kako je oštećenik ispružio ruke prema vozilu tako je pri udarcu zadobio prijelom prsta desne ruke.


Osumnjičeni 47-godišnjak je bio prinuđen vozilom zakočiti s obzirom da se put sužavao pa vozilom ne bi uspio proći dalje.
Osnovano se sumnja i da je u kući u kojoj boravi, neovlašteno držao gospodarski eksploziv i barutno punjenje za vježbovnih mina.


Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.