Hrvatske vode

U suhom koritu rijeke Glamočnice pronađene odbačene ručne bombe

Marin Smolčić

Prilikom izvođenja radova na čišćenju i uređenju vodotoka rijeke Glamočnice u Metku pronađene su odbačene minsko-eksplozivne naprave.GOSPIĆ – Kiša koja je prošloga tjedna tijekom tri dana padala u Lici nije znatnije utjecala za vodotoke i izvorišta. Nakon dvomjesečne suše izvor rijeke Glamočnice u Metku i danas ne izlijeva niti kap vode pa je njezino korito sasvim suho.


Kako nam javlja voditeljica sliva Lika-primorje Hrvatskih voda Lidija Pernar ovakva situacija bila je prilika da bi se očistila mnoga korita rijeka i potoka koja su na ovaj način ostala suha.

Prilikom izvođenja radova na čišćenju i uređenju vodotoka rijeke Glamočnice u Metku pronađene su odbačene minsko-eksplozivne naprave. O ovom pronalasku je odmah obavještena policija pa je pirotehnička ekipa Policijske uprave ličko-senjske izašla na teren i nedaleko od mosta u Metku ukolnila tri ručne bombe. Mađu pronađenim ubojitim sredstvima bila je čak i jedna iz II. svjetskog rata, njemačka „hand granata“.


Radove na čišćenju vodotoka za Hrvatske vode izvodi G.P.V. „Građenje“ iz Gospića.


Policija i dalje moli građane da zaostale minsko eksplozivne naprave prijave policiji i da ih ne odbacuju u prirodu jer takve radnje mogu dovesti do tragičnih posljedica.