Očevid u tijeku

U Karlovcu pronađen mrtav mladi kadet MORH-a, imao je samo 21 godinu. Naložena obdukcija

Hina

Foto MORH

Foto MORH

Treba razjasniti sve okolnosti ovog događaja, no prema do sada poznatim okolnostima nije vjerojatno da je ova tragedija ikako vezana na vojsku, rekla je državna odvjetnica Vera Magdić BižanovićU Karlovcu policija provodi očevid i kriminalističko istraživanje nad okolnostima smrti 21-godišnjeg vojnog kadeta, a Županijsko državno odvjetništvo naložilo je obdukciju.


Potvrdila je to Hini županijska državna odvjetnica Vera Magdić Bižanović.


Treba razjasniti sve okolnosti ovog događaja, no prema do sada poznatim okolnostima nije vjerojatno da je ova tragedija ikako vezana na vojsku, rekla je Magdić Bižanović.
Njen zamjenik Dubravko Skolan rekao je za Hinu da se još ne zna kako je došlo do pada s visine u zgradi u karlovačkom naselju Luščić, da je mladić nađen na pločniku, prevezen živ u bolnicu, ali je uskoro tamo i umro.


“Zatražio sam obdukciju da se utvrdi o kakvim je sve ozljedama riječ. Ako obdukcija ili pak policija ukažu na sumnju da se radi o kaznenom djelu ići će se u tom pravcu, no moguće je da se radi i o suicidu”, rekao je Skolan.


Za sada ništa ne ukazuje na kazneno djelo te se istražuju i mogući motivi suicida, dodao je Skolan. Napomenuo je da u svom radu nailazi na više suicida i više sukoba kakvih ranije nije bilo, a koji se, rekao je, mogu objasniti samo činjenicom da se u uvjetima pandemije svima nama “skučuje” životni prostor, društvo živi u neizvjesnosti i nekoj vrsti psihoze, a mladi ljudi ponajviše ispaštaju u takvim okolnostima.


Iz MORH-a su ranije priopćili da je preminuli kadet iz Karlovca rođen 1999. godine, da je bio pripadnik Kadetske bojne Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” i student 3. godine Vojnog inženjerstva.