PGŽ

U Jurdanima vozač Volkswagena “napuhao” 2,66 promila, a na Pehlinu za upravljačem Nissana sa 2,50 promila

Šarlota Brnčić

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Najveća brzina od 133 km/h izmjerena je jučer, oko 15.40 sati na autocesti na području Rujevice.U cilju povećanja ukupne sigurnosti u prometu, kao i ranijih vikenda, prometna policija je i prethodnih dana pojačano nadzirala promet na cestama na području Primorsko-goranske županije te zabilježila ukupno 248 prometnih prekršaja.


Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – ukupno 51, prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zabilježeno je 11, a evidentirano je i 27 nekorištenja sigurnosnog pojasa te devet korištenja mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je 17 upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, tri upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 129 različitih prometnih prekršaja.


Najveća brzina od 133 km/h izmjerena je jučer, oko 15.40 sati na autocesti na području Rujevice, gdje je vozač Volkswagena, riječkih registracijskih oznaka, upravljao navedenom brzinom iako je na toj dionici ograničenje brzine 70 km/h.
Na istoj dionici, dan ranije, oko 9.10 sati zabilježeno je i prekoračenje brzine vozača BMW-a, riječkih registracijskih oznaka, budući da je vozilom upravljao brzinom od 120 km/h.


Nadalje, tijekom vikenda zabilježena je najveća koncentracija alkohola od 2,66 promila, izmjerena 40-godišnjem vozaču Volkswagena, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila u petak, oko 22.30 sati, u Jurdanima, na području Matulja.


Ništa bolji nije bio niti 54-godišnji vozač Nissana, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila u subotu oko 22.30 sati na području Pehlina. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 2,50 promila, a sa sobom nije imao vozačku dozvolu.


Protiv obojice vozača zatečenih pod utjecajem alkohola bit će podnijeti optužni prijedlozi te predloženo izricanje novčanih kazni u iznosu većem od deset tisuća kuna te zaštitnih mjera zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije na rok od tri mjeseca.


Osim njih, i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Inače, tijekom vikenda su se dogodile 22 prometne nesreće, u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.


Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.