PU ličko-senjska

U Gospiću predana automatska puška, u Brinju dolijao maher s motornom pilom

Marin Smolčić

foto: Reuters

foto: ReutersIz anala Policijske uprave ličko-senjske jutros je stigla dobra vijest. Građanin iz Gospića  jučer je dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 65 komada streljiva call. 5,45mm (kineski kalašnjkov). Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo je oružje i streljivo te pohranio u skladište do uništenja.


Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Općine Brinje zbog osnova sumnje da počinio krađu. Majstora se sumnjiči da je u vremenu od 12. do 22. listopada 2020. godine u šumskom predjelu mjesta Prokike posjekao i ukrao čak 85 stabala bukve u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Brinju. Ukradena drva su bila namijenjena prodaji.


Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 
Vezano uz odlutalu stoku konačno su se zadnjih dana počeli događati pozitivni pomaci po pitanju uvođenja reda na terenu.  Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je držanjem životinja bez nadzora ustanovljeno je na području Udbine te je počinitelju naplaćena novčana kazna.