PROIZVODNJA I PREPRODAJA

U dvorištu zasadio vrt marihuane, policija mu iščupala 151 stabljiku

Hina

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Pri pretrazi je u dvorištu obiteljske kuće pronađeno je "ukupno 151 stabljika nalik na opojnu drogu marihuanu visine od 0,15 m do 2,24 m. Stabljike su čupanjem izuzete s mjesta pronalaska te oduzete od vlasnika kuće"GRUBIŠNO POLJE – Bjelovarska policija je u naselju u široj okolici Grubišnog Polja u dvorištu obiteljske kuće pronašla, a zatim i iščupala 151 stabljiku marihuane, visokih od 15 centimetara do 2,24 metra, priopćili su iz petak Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.


Postupajući temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru u srijedu je izvršena pretraga doma i drugih prostora vlasništvo 37-godišnjaka u jednom naselju u široj okolici Grubišnog Polja, s ciljem pronalaska predmeta i tragova u vezi kaznenog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet drogama“ iz članka 190. Kaznenog zakona, navodi se u priopćenju.


Pri pretrazi je u dvorištu obiteljske kuće pronađeno je “ukupno 151 stabljika nalik na opojnu drogu marihuanu visine od 0,15 m do 2,24 m. Stabljike su čupanjem izuzete s mjesta pronalaska te oduzete od vlasnika kuće”. U kući je, dodaje se, pronađena je “manja količina suhog lišća nalik na marihuanu, PVC kutijica sa malo zelene suhe biljne materije nalik na marihuanu i dvije drobilice za marihuanu te su i ti predmeti oduzeti”.
Izuzete stabljike i zelena biljna materija biti će uz nalog nadležnog državnog odvjetništva dostavljene na vještačenje te će nakon zaprimljenih rezultata bit podnesena adekvatna pismena, priopćili su iz PU bjelovarsko-bilogorske.