Uzgajali marihuanu

U devet četvornih metara postavili improvizirani laboratorij s uređajima za svjetlost, ventilaciju i vlažnost

Šarlota Brnčić

foto: Lonehexagon / wikimedia.commons

foto: Lonehexagon / wikimedia.commons

Osumnjičena 46-godišnjakinja je dragovoljno predala ukupno 14,6 kilograma stabljika i cvjetova marihuane.Djelatnici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 46-godišnjakinjom pod sumnjom u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.


Sumnja se da su na području Ivanić Grada, s ciljem proizvodnje i neovlaštene prodaje te stavljanja u promet marihuane, uporabom uređaja za emitiranje svjetlosti, ventilacije i vlažnosti zraka stvorili uvjete za umjetni uzgoj bilja, a u kojima su potom sadili i uzgajali marihuanu.


Prilikom postupanja 46-godišnjakinja je policijskim službenicima dragovoljno predala ukupno 14,6 kilograma stabljika i cvjetova marihuane, dok je temeljem naloga suda obavljena pretraga prostora s kojim se koriste osumnjičeni te je tom prilikom pronađena prostorija – improvizirani laboratorij veličine oko 9 četvornih metara.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava protiv podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.