Apel policije

U bolnici preminuo pješak kojeg je u Rijeci pregazio pijani mladić. Policija traži pomoć

Šarlota Brnčić

Naletio je na neidentificiranog muškarca koji se nalazio na kolniku kod kbr. 70 u ležećem položaju. Očevici nesreće se pozivaju da se jave.Policijska uprava primorsko-goranska izvijestila je kako se jučer, u Rijeci, oko 4.15 sati, dogodila prometna nesreća u kojoj je stradao pješak.


Navode kako je riječ o, za sada, nepoznatom muškarcu kojeg je dok je ležao na kolniku udario Fiat, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak.


Zbog zadobivenih teških ozljeda, pješak je prevezen u KBC Rijeka gdje je unatoč pruženoj medicinskoj pomoći, nažalost, preminuo.
Očevidom je utvrđeno da 21-godišnjak, krećući se pod utjecajem alkohola Fiatom u ulici Franje Račkog, nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti pa je naletio na pješaka koji se nalazio na kolniku kod kbr. 70 u ležećem položaju te ga pri tome i pregazio.


Vozač je uhićen i priveden u policijske prostorije gdje mu je provedenim alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,20 promila.


Završetkom kriminalističkog istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, 21-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.


Budući da preminuli pješak kod sebe nije imao nikakvih dokumenata, još nije utvrđen njegov identitet, pozivamo očevice ove nesreće da se jave u Postaju prometne policije Rijeka na broj telefona: 051/430-655 ili na e-mail: [email protected] kako bi se s novim informacijama utvrdio identitet preminule osobe.