Kontrola prometa

U Fiatu iza sjedala imao kalašnjikov, u kući mu našli marihuanu

Šarlota Brnčić

foto: Reuters

foto: ReutersPorečka je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 42-godišnjak i 37-godišnjak počinili kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, dok se 42-godišnjaka sumnjiči i da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.


Naime, prekjučer oko 17.45 sati, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u Ulici Molindrio u Poreču zaustavili Fiat, pulske registarske oznake, u kojem su se nalazila dvojica muškaraca.


Prilikom kontrole osoba utvrđeno je kako stariji muškarac nema nikakvu ispravu kojom bi dokazao svoj identitet, a prilikom pregleda automobila policijski službenici uočili su iza sjedala torbu u kojoj se nalazila automatska puška tzv. kalašnjikov s pripadajućim spremnikom i streljivom.
Policijski službenici uhitili su muškarce te su obavili i pretrage njihovih domova, a prilikom pretrage doma 42-godišnjaka pronašli su i 590 grama marihuane te druge predmete kaznenog djela.


Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.