Zagreb - Lipovac

U autu imao ugrađen uređaj za ometanje policijskih radara; Srbin Mercedesom jurio više od 250 na sat

Šarlota Brnčić

Vozaču je uručena obavijest o počinjenom prekršaju s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna, te naređeno uklanjanje uređaja.Na autocesti Zagreb-Lipovac u prekoračenju dopuštene brzine kretanja policija je zatekla 56-godišnjaka, koji je u automobilu imao ugrađen uređaj koji ima za cilj ometanje ili otkrivanje uređaja koje koriste ovlaštene osobe za nadzor prometa na cestama. Vozaču je uručena obavijest o počinjenom prekršaju s izrečenom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna, te naređeno uklanjanje uređaja.


Zaustavljen je i 39-godišnjak koji je upravljao Mercedesom, srpskih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 253,6 km/h. Vozaču je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.


Nešto kasnije istog dana na autocesti, 40-godišnjak je bez položenog vozačkog ispita vozio Volkswagen, njemačkih registracijskih oznaka, dok se kao putnik u autu nalazio vlasnik vozila. S obzirom na utvrđene prekršaje, vozaču je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca, dok je vlasniku vozila izdan nalog s novčanom kaznom od 3.000 kuna jer je ustupio vozilo na upravljanje osobi koja nije stekla pravo na upravljanje.
Sinoć, u 23.09 sati, 51-godišnjak je na autocesti upravljao Mercedesom, švicarskih registracijskih oznaka, brzinom od 237,6 km/h. Dobio je novčanu kaznu od 5.000 kuna i zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.


U prekoračenju dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu, zatečen je 30-godišnjak koji je upravljao Volkswagenom, vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 115 km/h u Bosutskoj ulici u Otoku, gdje je dopuštena brzina kretanja ograničena na 50 km/h. »Zaradio« je kaznu od 10.000 kuna te zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.