Uhićenje

U autobusu smrti bili su radnici s Kosova koji su s obiteljima putovali na odmor kući: ‘Vozač je rekao da je na tren zaspao…’

P. N.

Ivica Galovic/PIXSELL

Ivica Galovic/PIXSELL

Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanjaPolicija je danas nakon ispitivanja uhitila vozača autobusa kosovskih registarskih oznaka koji je jutros u 6:23 sletio s autoceste A3 nedaleko Slavonskog Broda. U nesreći je život izgubilo deset osoba, devetero putnika i drugi vozač. U bolnicu su primljene 44 osobe, a osam ih je teško ozlijeđeno.


Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Slavko Pranjić obavio je očevid na mjestu nesreće.


“Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini”, rekao je Pranjić, prenosi Dnevnik.hr.
Kaže da je vozač zatečen na mjestu događaja i da je uhićen, a nakon očevida se provode druge dokazne radnje za pokretanje kaznenog postupka.


On ima informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih i 23 teško ili lakše ozlijeđenih putnika.


“Vozač je uhićen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio prometnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti. Iskazao je da je na trenutak zaspao, no to ćemo sve naknadno utvrđivati”, dodao je Pranjić, prenosi Dnevnik.hr.


U Slavonski Brod stigao je i veleposlanik Kosova u Hrvatskoj Gezim Kasapolli, koji se zahvalio Vladi RH i svim službama.


“Dogodila se strašna nesreća. Izražavam sućut obiteljima i molim ih da imaju snage i razumijevanja jer ćemo svi, sve instutucije Hrvatske i Kosova, biti uz njih u ovom teškom trenutku. To su sve ljudi koji rade u Njemačkoj i htjeli su odmor provesti na Kosovu. Što se autobusa tiče, to je naša kompanija iz Kosova. Čuli smo se s obiteljima povrijeđenih i poginulih, rekao je Kasapolli.