Nevjerojatan

U alkoholiziranom stanju uspio oštetiti čak pet automobila. Napravio pravi dar-mar na cesti

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto arhiva NL

Ilustracija / Foto arhiva NL

Automobil njemačkih nacionalnih oznaka naletio je potom i na betonski stup.Usred bijela dana, 48-godišnjak je pod utjecajem alkohola (1,58 promila) upravljao automobilom njemačkih nacionalnih oznaka, a nalazio se parkiran u nizu vozila uz jugoistočni rub Ulice Ljubljanica kod kućnog broja 31.


U jednom trenutku krenuo je vožnjom unatrag u smjeru istoka bez da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti po druge sudionike u prometu, ne vodeći pritom računa o smjeru kretanja i položaju vozila kojim upravlja, kao i o položaju parkiranih vozila.


Uslijed takve vožnje naletio je na automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u nizu vozila uz jugoistočni rub Ulice Ljubljanica kod kućnog broja 29.
Osumnjičeni muškarac se i tada vozilom nastavio kretati unatrag gurajući automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je potom naletio na još jedan parkirani automobil koji je odbačen na još jedno parkirano vozilo.


Osumnjičeni muškarac je autom i dalje nastavio gurati prvi automobil na koji je naletio te ga odbacio u smjeru sjevera da bi se vozilo tada zarotiralo i naletilo na vozilo osumnjičenog.


Automobil njemačkih nacionalnih oznaka naletio je potom i na betonski stup. Unatoč svemu osumnjičeni je nastavio s vožnjom unaprijed Ulicom Ljubljanica u smjeru jugozapada te ovaj put tijekom vožnje nije vozilom upravljao na način da ne ugrožava druge sudionike u prometu i ne izlaže sebe opasnosti.


Zbog takve je vožnje prešao na južnu stranu Ulice Ljubljanica namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera gdje se zaustavio kod kućnog broja 29 Ulice Ljubljanica te se nastavio kretati i dolaskom do kućnog broja 31 naletio je na automobil zagrebačkih registarskih oznaka koji je bio parkiran u nizu vozila te je odbačen na parkirani teretni automobil karlovačkih registarskih oznaka.


U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.


Osumnjičeni muškarac je uhićen i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 7.500 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 mjeseca.