Stalne kontrole

U akvatoriju Krka, Lošinja i Raba 12 stranaca glisiralo preblizu obale. Na granici njih 9 uhvaćeno s drogom

Šarlota Brnčić

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Zaplijenjeno oko 53 grama marihuane, oko 90 grama psilocibina te nekoliko grama MDMA, hašiša i ketamina.Tijekom vikenda, na graničnim prijelazima Pasjak i Brod na Kupi, prilikom ulazne granične kontrole sankcionirano je devet osoba zbog neovlaštenog posjedovanja droga.


Riječ je o četiri državljana Njemačke, po dva državljana Italije i Austrije i jednom državljaninu Francuske. Neovlašteno su posjedovali oko 53 grama marihuane, oko 90 grama psilocibina te nekoliko grama MDMA, hašiša i ketamina.


Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o suzbijanju zlouporaba droga, svima su izdani prekršajni nalozi kojima su im izrečene novčane kazne.
Isto tako, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka provodili su pojačani nadzor u cilju veće sigurnosti na moru.


U akvatoriju Krka, Lošinja i Raba zatekli su u počinjenju prekršaja 12 stranih državljana. Riječ je o šest državljana Njemačke, tri Italije te po jednom državljaninu Austrije i Slovenije koji su svojim plovilima glisirali na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.


Pomorski policajci sankcionirali su ih zbog počinjenog prekršaja iz Pomorskog zakonika i to novčanom kaznom.