Izlivena nafta

Tvrtka sa sjedištem u Opatiji prekršajno prijavljena zbog nepoduzimanja mjera saniranja kolnika

Šarlota Brnčić

Ilustracija Foto MUP

Ilustracija Foto MUP

Posljedično uzrokovalo prometnu nesreću s materijalnom štetomOpatijska policija u prekršajnom postupku protiv pravne osobe, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijela je prekršajnu prijavu zbog nepoduzimanja mjera saniranja kolnika koje je posljedično uzrokovalo prometnu nesreću s materijalnom štetom.


Naime, riječ je o nesreći koja se dogodila u subotu, oko 16.30 sati na području Ike, u kojoj je sudjelovao Suzuki, riječkih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao 25-godišnjak.


Očevidom je utvrđeno da se nesreća dogodila kada je 25-godišnjak, krećući se iz mjesta Oprić prema Primorskoj ulici u Iki, u zavoju proklizao vozilom jer se na kolniku nalazila izlivena nafta te nije mogao zaustaviti vozilo koje je tako nekontrolirano udarilo u betonsku ogradu.
Provedenim provjerama utvrđeno je kako nadležna pravna osoba sa sjedištem u Opatiji, iako je zaprimila dojavu građana o razlivenoj tekućini (nafta) na kolniku u Iki, nije odmah sanirala taj dio prometne dionice, a što je u zakonskoj obvezi učiniti glede omogućavanja provedbe sigurnog i neometanog prometa, pa je tako neizravno izazvala nesreću.


Zbog počinjenog prekršaja, u postupku je osim pravne osobe sankcionirana i odgovorna osoba u pravnoj osobi.