Sukob navijača

Tuklo se 300 Boysa i stotinu Poljaka, uništavali kafiće i vozila, policija silom odbila napad

Hina

Foto Screenshot

Foto Screenshot

U navijačkom neredu oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te tri parkirana vozilaU neredima i sukobu navijača Dinama i poljskog kluba Legije sinoć je u naselju Dubravi oštećeno pet ugostiteljskih objekata i tri parkirana automobila. Nema ozlijeđenih osoba, a policija je silom odbila napad navijača, priopćila je u srijedu Policijska uprava zagrebačka.


U sukobu, večer uoči utakmice, sudjelovalo je 400-tinjak navijača: tristotinjak domaćih Bad blue boysa i stotinjak poljskih navijača Legije.


Policija navodi da je oko 21 sat i 30 minuta na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici u Dubravi došlo do tučnjave između navijačkih skupina.
Ističe da su protiv navijača upotrijebili silu kako bi odbili izravan napad na policijske službenike, no da pritom nitko nije ozlijeđen.


“Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su uporabili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih”, navodi se u priopćenju.


Prema sadašnjim informacijama, ni od posljedica međusobnog sukoba navijača nije bilo ozlijeđenih osoba.


Policija dodaje da je u navijačkom neredu oštećeno pet ugostiteljskih objekata: četiri u Dankovečkoj ulici i jedan u Ulici Dubrava te tri parkirana vozila, dva VW Golfa zagrebačkih registracija te Audi A4 njemačkih nacionalnih registracija.


Navodi da je u daljnjem tijeku sinoćnjeg postupanja “vrlo brzo uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga PUZ-a”.


Navijači Legije pod policijskom pratnjom napustili su Hrvatsku, a kriminalističko istraživanje policije se nastavlja.


Prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka između zagrebačkog Dinama i Legije iz Varšave igra se u srijedu navečer u 20 sati na maksimirskom stadionu.